lauantai 21. syyskuuta 2013

Cecelia Ahern - Tyttö peilissä

Kirjailija: Cecelia Ahern
Kirjan nimi: Tyttö Peilissä (Girl in the Mirror)
Suomentanut: Terhi Leskinen
Kustantaja: Gummerus
Sivumääärä: 109

Hän seisoi oven ulkopuolella, ja hänen kätensä tärisi, kun hän ojensi sen koskettaakseen ovenkahvaa. Hän tunsi kuvotusta. Hänen polvensa tutisivat niin pahasti, että hän pystyi hädin tuskin seisomaan.
   Sitten hän kuuli äänen.
   "Olen tulossa, isoäiti"
   Ja hän tiesi. Hän tiesi heti. Häntä oksetti. 

Tyttö peilissä sisältää kaksi lyhyttä keromusta. Ensimmäinen, nimensä mukaisesti Tyttö peilissä ja toinen kertomus, Muistojentekijä.

Ensimäinen tarina kertoo Lilasta ja hänen isoäidistään. Isoäidin talossa kaikki peilit ovat peitetty mustalla kankaalla, koska isoäiti ei pidä peileistä. Lilaa on myös kielletty menemästä erääseen huoneeseen ja koskemasta peileihin. Hän on aina totellut isoäitinsä käskyä, paitsi hääpäivänään tahtoessaan nähdä kuvansa peilistä. Hän katsoo peilikuvaansa liian läheltä ja joutuu toteamaan, että sokeaa isoäitiä olisi pitänyt kuunnella.
    Tarina oli hyvin mielenkiintoinen. Ei pelottavasti kirjoitettu, mutta illalla yksin asunnossa lukiessa yöllä näki asiaan liittyviä unia. En kuitenkaan suosittele ihmisille joilla on jotakin pientä pelkoa peilejä kohtaan.

Toinen tarina kertoo miehestä, joka on keksinyt koneen jolla tehdä uusia muistoja. Tätä tarinaa en saanut avattua itselleni kunnolla. Joko se johtui väsymyksestä lukiessa tai sitten se ei vain yhtä mielenkiintoinen kuin ensimmäinen ja aivoni eivät jaksaneet paneutua siihen kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...