keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Enni Mustonen - Saako olla muuta

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Saako olla muuta
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 180
Painovuosi: 1985
Arvosana: 4/5

Vasta kuistin portailla huomasin, että pihan toiselle puolelle varastorakennuksen eteen oli pysäköity iso pakettiauto. Varaston ovi retkotti avoinna ja joku näytti kantavan säkkejä varastosta autoon. Mies ei ollut edes vaivautunut sammuttamaan auton moottoria tai valoja. Varkaita! Hetken kurkkuani kuristi pelko, mutta sitten kimmastuin. Hävytöntä! Totta kai se tiesi, ettei talossa ollut muita kuin vanha sairas naisihminen. Siksi se niin röyhkeästi kantoi tavaroita suoraan varastosta omaan kuormaansa. Jukupliut! Tästä tehdään kyllä loppu!

Paula Sipari muuttaa Luhtipohjaan auttamaan sydänkohtauksen saaneen Ville-sedän kauppaan, sillä tämän vaimosta, Aunesta, ei ole kaupan puolelle reumansa takia. Niinpä Sirpa laittaa koko kaupan uuteen uskoon ja Osuuskaupan toimitusjohtajakin saa kokea yllätyksen pienen kyläkaupan toimivuuden suhteen. Joskaan ei ihan haluamallaan tavalla.

Saako olla muuta jatkaa oikeastaan Mustosen muiden kirjojen linjalla. Nuori nainen muuttaa kaupungista maalle -> tekee siellä töitä tai muuta ->rakastuu ->jää maalle. Toki kuvio ei tietenkään ole näin selvä, vaan mukaan mahtuu mutkia ja töyssyjä. Kirja  alussakin päästään jo näkemään kuinka helppoa on k'sittää väärin, mikäli ei tiedä kaikkea. Rosvo, pah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...