lauantai 2. elokuuta 2014

Anneli Kivelä - Kotiin Katajamäelle

Kirjailija: Anneli Kivelä
Kirjan nimi: Kotiin Katajamäelle
Kustantaja: Karisto
Sivumääärä: 290 (pokkari)
Painovuosi: 2010 (4.painos)
Arvosana: 3/5

Katajamäki sarja osa 1

- Minä olen kuollut, Minne puuskahti, retkahti huokaisten keinutuoliin ja puhalsi hikiselle otsalle valahtaneen hiussuortuvan pois.
   -Etkä ole! Irene sanoi tarmokkaalla äänellä  ja alkoi ladata kahvinkeitintä. - Me olemme oikein pirteitä ja vielä pirteämmiksi tulemme, kun juomme hyvät kahvit ja massutamme makoisat pullat, jotka ostin aamulla hallista.

Minne muuttaa poikansa kanssa perintötaloon pieneen kylään nimeltä Katajamäki. Hän rakentaa kodin torppaan ja elämä Katajamäellä alkaa.  Lähtiessään kaupungista Minnellä ei ole miestä, mutta Katajamäellä niitä on pian kolmekin, kun kylän koulun rehtori, naapurin isäntä ja Minnen ex vuorotellen kukin ilmestyvät Minnen elämään.

Suomalaista kirjallisuutta on alkanut arvostamaan kerta kerralta enemmän. Ennen en millään voinut kuvitella lukevani kirjoja joissa henkilöt ovat Martteja Sirpoja Liisaa tai Markkuja. Nykyään ne eivät särähdä korvaan ja siksi pystyin nauttimaan tämänkin kirjan lukemisesta. Katajamäki sarja alkoi hyvin lupaavasti ja nyt toista kirjaa lukiessa odotan parempaakin.

Joissakin kohdin teksti tuntui kulkevan hitaammin ja laiskasti, mutta mielenkiinto nousi taas hetken päästä uudestaan jakirjan jaksoi lukea loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...