tiistai 21. lokakuuta 2014

Tuomas Vimma - Raksa [ÄÄNIKIRJA]

Kirjailija: Tuomas Vimma
Lukija: Jukka Peltola
Kustantaja: Gummerus
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2011
Kirjan pituus: 9h 11min
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu) 
Arvosana: 4/5

Raksa on kirja, jota en olisi varmaan koskaan lukenut kirjana. Se ei olisi koskaan sattunut käteeni kirjastossa, eikä kansikaan ole kovin kummoinen, että olisin kiinnostunut kirjasta sen perusteella. Mutta kun Elisalla oli tarjous, jossa sai valita kahdesta e-kirjasta ja yhdestä äänikirjasta mieluisimman ilmaiseksi, päädyin äänikirjaan, sillä se on loistavaa taustahöpinää jokapäiväisten askareiden taustalle. 
 Ongelmaksihan tässä vain muodostui se, etten malttanut  muuta kuin kuunnella.
 
Päähenkilö Sami on reilu kolmekymppinen, opintonsa kesken jättänyt rakennusinsinööri, jonka työpaikka lähtee alta pomon vilpillisyyden ilmetessä viranomaisille. Uutta työtä ei kovin helposti löydy ja Sami on vittuuntunut rakennusalan harmaaseen talouteen. Täytyyhän jossain edes yksi firma olla, jolla olisi puhtaat jauhot pussissa. 
   Ja sellainen ihme kyllä löytyy. Hyperborea Constructions vaikuttaa erinomaiselta yritykseltä ja omistajan tytättären Danika Stenhammarin haastateltua Samia, vaikuttaa kaikki jo erittäin hyvältä. 

Rakennusalalla on kuitenkin aina ongelmansa. Esimerkiksi yksityiselämää ja työtä ei pitäisi koskaan sekoittaa toisiinsa.

Lähes täydellisyyttä hipova tarina, jonka ainoana miinuspuolena oli se, ettei kirjan päähenkilö koskaan päätynyt yhteen pomonsa kanssa. Mutta ehkä jatko osa..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...